Universidad Cooperativa de Innovación Comunitaria

Sala Gandhi

Un estudi comunal


Un estudi cooperatiu és l’expressió organitzativa que integra tant els elements de l’economia solidària, com de la filosofia yóguica, específicament el karma ioga. I Mahatma Gandhi, a més de devot practicant de ioga, és considerat el millor exponent històric del karma-iogui, en dedicar la seva vida a l’alliberament de l’Índia.

Aquest tipus de ioga està definit en el poema clàssic de l’Índia Bhagavad Gita, que és un fragment del text èpic Mahabharatta, l’autoria del qual és atribuïda a Vyasa (el compilador). Aquest poema s’ha convertit en una de les fonts principals de la filosofia del ioga. Ací es descriuen les maneres d’aconseguir la realització plena de l’ésser humà i la il·luminació, de les quals ressalta el karma ioga, el ioga de l’acció, el qual estableix com la seu màxim propósit fer «el treball com a manera de servei devocional».

De tal manera, que fer el nostre treball com a promotor o practicant de ioga estem fent un servei devocional. En fer-ho de manera cooperativa, estem honrant una forma d’organització justa i equitativa amb nosaltres mateixos i el món.

El projecte d’un estudi o shala cooperativa és unir les nostres activitats, habilitats, talents, gustos i interessos per a exercir tant la nostra professió, com el nostre treball intern de creixement personal i col·lectiu. Un lloc, una casa, on formar-nos junts i de manera assequible.

No ens interessa competir amb altres espais sinó cooperar, convidant també a altres estudis a unir-nos i enfrontar millor qüestions econòmiques com a compres a escala, formacions d’instructors i capacitacions menys costoses on convidem a mestres internacionals, o formacions a l’estranger, donar seguretat social als nostres treballadors i treballadores, establir mecanismes de intercooperación econòmica com a fons d’emergència, assegurances, per a superar millor les crisis, etc.

Un espai per a tallers de la filosofia yóguica, per a trobar-nos i entrellaçar-nos. Una casa per realitzar-nos en comunió.

Ir a la barra de herramientas