Preguntes

Qui pot ser soci/a? És necessari associar-se?

Pot associar-se qualsevol persona física o jurídica que ho desitge i complisca amb els requisits consensuats en l’assemblea constitutiva i establits en els estatuts. No és necessari ni obligatori, però associar-se dóna una sèrie de beneficis addicionals. Les classes i serveis de Yogacoop estan oberts al públic en general.

Quins tipus de soci/a hi ha?

Sòci/a usuari/a. És l’estudiant o practicant de ioga, aquell que vol aprendre o millorar la seua pràctica amb la guia d’un/a professional que li ensenye

Soci/a treballador/a. És el mestre o mestra de ioga que rep una remuneració pel seu treball professional així com algun empleat/al fet que realitze activitats de gestió o manteniment

Soci/a col·laborador/a. Pot ser una persona o entitat: un estudi de ioga que brinde algun servei a la comunitat, o proveïdor, o un mestre o mestra que preferisca mantindre el seu règim d’autònom (amb el benefici de reducció fiscal per ser soci autònom d’una cooperativa). Pot ser una persona física o jurídica que no participe directament de l’activitat col·lectivitzada però vulgui contruibuir a la seua consecusión o objecte social.

Quins beneficis té cada tipus de soci/a?

Tothom participa en la presa de decisions, poden formar part dels òrgans de governança o votar als qui siguen part d’aquests.

A més:

Com a soci/a usuari/a accedeixes a quotes més baixes, descomptes, i regals que un usuari no associat; també pots rebre en espècie o efectiu part dels excedents econòmics anuals segons els teus consums.

Com a sòci/a treballador/a, a més de la remuneració i les prestacions de llei, també pots rebre en espècie o efectiu parteix dels excedents econòmics anuals.

Com a soci/a col·laborador/a, si eres un autònom/a , a més de la teva remuneració, pagues menys en les teves quotes de seguretat social per ser soci d’una cooperativa. Com a entitat pots rebre, a més del pagament dels teus serveis, un retorn si has realitzat una inversió en la cooperativa, si així s’estableix en els estatuts.

Quina és la figura jurídica de Yogacoop?

Actualment és una associació informal amb la intenció, una vegada reunides totes les condicions, de constituir-nos en cooperativa.

Què és una cooperativa?

Segons l’Aliança Cooperativa Internacional ‘una cooperativa és una associació autònoma de persones que s’han unit voluntàriament per a fer front comuna a les seves necessitats i aspiracions econòmiques, socials i culturals, per mitjà d’una empresa de propietat conjunta i democràticament controlada’.

Quines característiques tindrà la cooperativa Yogacoop?

Hi ha molts tipus de cooperatives. La proposta és que sigui una Cooperativa Integral, la qual cosa permet que puga tindre diversos tipus de socis i comunalizar àmpliament totes les activitats relacionades amb el món del ioga.

Com puc informar-me més i/o associar-me?

Acudeix a les reunions informatives preparatòries de l’assemblea constitutiva. Segueix les novetats, informacions, o avisos de noves reunions en els nostres comptes de twitter i instagram: @Yogacoop1