Namastès

una nova Ecosofia


Els diners és una artifici humà, una convenció social, un simple símbol, que ens permet intercanviar productes i serveis, i del qual depenem irremeiablement per a satisfer les nostres necessitats i desitjos socialment. Però no necessitem els diners en si, sinó els productes i serveis que aconseguim amb ell. És hora de qüestionar-nos com es crea i distribueix, i com la seua escacez artificial fa competir i créixer l’avarícia, deshumanitzant als individus i societats al seu pas. En cada crisi econòmica hauríem d’adonar-nos com la nostra capacitat productiva i reproductiva, la nostra força de treball i els nostres recursos, continuen intactes, i l’única cosa que manca, i que impedeix la circulació dels nostres productes i serveis, és els diners.

Per això, el projecte d’una moneda social per a cuidar-nos mútuament, un facilitador de l’intercanvi dissenyat per a construir comunitat és tan rellevant.

Namaste és una paraula del sànscrit i significa reverència, veneració, una salutació molt digna i respectuosa, per la qual cosa és un bell símbol per a representar l’intercanvi entre persones, l’acte de donar i rebre, la reciprocitat.

Transfigurar l’acte d’intercanvi d’un objecte a una salutació ens recorda el fluir de la matèria per a sostindre la vida i l’esperit, el realment important, la finalitat última de l’existència.

Com a comunitat yoguica i solidària, l’ús de tal acte simbòlic té com a intenció la generació d’abundància col·lectiva i la seua compartició.